featured

Ulaş Tepe’den Geleneksel Mayıs Yedisi Çağrısı!

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Altınordu Belediye Başkanı Ulaş Tepe, sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda insanlara Mayıs Yedisini coşkuyla kutlamak için çağrıda bulundu;

“Geleneklerimize Sahip Çıkıyor, Kültürümüzü Yaşatıyoruz:
GELENEKSEL MAYIS YEDİSİ BAHAR VE KÜLTÜR ŞENLİĞİNDE BULUŞALIM 🌸

Bölgemizde binlerce yıldır 20 Mayıs’ta (Rumi 7 Mayıs) kutlanan mevsimlik şenliklerimizden olan Geleneksel Mayıs Yedisi Şenliğimizi Altınordu Belediyemiz bünyesinde bahar ve kültür şenliği konseptiyle kutlamaya devam ediyoruz.

Son yıllarda yerel idarelerce yeteri kadar destek görmediği için unutulmaya yüz tutan geleneğimizi canlı tutmak ve gelecek nesillere aktarabilmek adına bu yıl ve bundan sonraki süreçte şenliğimizi dolu dolu bir içerikle kutlayacağız. Tüm halkımızı eğlence dolu şenliğimize bekliyoruz.

Yöresel sanatçılarımız eşliğinde konserler, halk dansları, gösteriler, yöresel ürün stantları, davul-klarnet eğlencesi, sergiler…”

20 Mayıs 2024 Pazartesi, 13.00-18.00,  Akyazı Sahili (Ücretsiz Otopark Alanı)

Yapılan yorumlarda bu çağrıya halkın tepkisinin olumlu yönde olduğu gözlemlendi.

Mayıs Yedisi Nedir?

Geleneksel “Mayıs Yedisi” olarak bilinen bayram, doğanın uyanışını ve bereketin artışını simgeleyen önemli bir bahar bayramıdır. Bu gün, insanların doğa ile iç içe olup, piknikler yaparak, müzik eşliğinde dans ederek ve ateş üzerinden atlayarak kutladıkları bir gündür. Aynı zamanda çiçekler ve yeşil dallar ile süslemeler yapılır, dilekler dilenir. Ordu gibi Karadeniz bölgesindeki şehirlerde de bu geleneğin coşkuyla kutlandığı görülür.

Ulaş Tepe’den Geleneksel Mayıs Yedisi Çağrısı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haber Ordusu ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!