Pusulalar Kaç Zarfa Koyulacak? Önce Hangi Oylar Sayılacak?

Seçimler yaklaşıyor işte bazı dikkat edilmesi gereken hususlar;

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yerel seçim sandığına sayılı günler kala, seçim yasakları da başladı ve 31 Mart’a ilişkin birçok önemli sorunun yanıtı netlik kazandı. Seçmenlerin en çok merak ettiği konulardan biri olan oy pusulalarının kaç zarfa konulacağı sorusu, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından açıklandı. Buna göre, seçmenlerin oy pusulalarını belediye başkanlığı, belediye meclisi üyeliği ve il genel meclisi üyeliği için ayrı ayrı zarflara koymaları gerekecek.

Ayrıca, sandıkların açılmasının ardından önce hangi oyların sayılacağı da belirlendi. Buna göre, önce belediye başkanlığı seçimine ait oy pusulaları sayılacak, ardından belediye meclisi üyeliği ve il genel meclisi üyeliği için ait oy pusulaları sayılacak.

Seçim sürecinde dikkat edilmesi gereken bir diğer önemli husus ise seçim yasakları. Seçim yasakları kapsamında, seçmenlere ve siyasi partilere bazı kısıtlamalar getiriliyor. Bu kapsamda, seçmenlerin seçim günü oy verme işleminden önce ve sonra bazı faaliyetleri yapmaları yasaklanıyor. Ayrıca, seçim propagandası da seçim günü sabah saat 06.00’dan itibaren yasaklanacak.

Büyükşehir belediye başkanlığına ilişkin oy pusulası “beyaz”, il genel meclisi üyeliklerine ilişkin pusula “turuncu”, belediye başkanlığına ilişkin oy pusulası “mavi”, belediye meclisi üyeliğine ilişkin oy pusulası ise “sarı” renkli olacak. Seçmenler tüm oy pusulalarını tek zarfa koyacak.

Bu doğrultuda, seçimlere katılacak olan seçmenlerin, oy pusulalarını doğru bir şekilde zarflara koymaları ve seçim yasaklarına uymaları önem taşıyor. Bu sayede, demokratik bir ortamda gerçekleşecek olan yerel seçimlerin sağlıklı bir şekilde tamamlanması hedefleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Pusulalar Kaç Zarfa Koyulacak? Önce Hangi Oylar Sayılacak?

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haber Ordusu ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!