featured

Ordu 2. Amatör Liginde Skandal Kararlar

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ordu’da son zamanların en kalabalık 2. Amatör Ligi oynanıyor, görünen o ki önümüzdeki sezon için de bir çok yeni takım var. Tüm bu güzelliklerin yanında ise Ordu’da şu anda sezonu devam eden 2. Amatör’de çok şaibeli kararlar olduğu iddia ediliyor.

Edinilen bilgiye göre 2. Amatör’de özellikle Yasonspor ve Ordu İdmanyurduspor’un oynadığı maçlarda hakemler karşılaşmanın kaderini etkileyecek derecede yanlış kararlar veriyor. Bununla birlikte karşılaşma sonrasında Disiplin Kurulu kararlarında da kişiye ve kulüplere göre aynı suçun kararlarında değişik sonuçlar açıklanıyor.

Geçtiğimiz haftalarda X bir kulübün antrenörüne verilen cezalardaki yaptırımlar çok yüksekken, geçtiğimiz hafta oynanan oyunda aynı suçu işleyen başka bir antrenörün cezası hafifletiliyor.

ORDU ASKF NEDEN KARAR VEREMİYOR?

Yapılan itirazlara, karşılaşmalarda kural hataları yapanlara ilk kararı vermesi gereken kurum Ordu ASKF ancak kararları Ankara’ya göndererek hem süreci uzattıkları hem de haksızlık yaptıkları iddia ediliyor.

Tüm bunlarla birlikte adının açıklanmasını istemeyen 2. Amatör’de bulunan bir kulübün başkanı şunları söylüyor; Biz Ordu’da futbolun gelişmesi için çaba gösteriyoruz, elbette bizim de yaptığımız yanlışlar olabiliyor, unuttuğumuz konuların olması da gayet doğal ancak bize yapılan yaptırımlarla bizim gibi hatası olanlara yapılan yaptırımlar birbirini tutmuyor. Daha şahit olduğumuz çok olay var, bizim haftalardır hocasız karşılaşmalara çıktığımızı söyleyenler başka kulübün haftalardır hocasız çıkmasını görmezden geliyor. Bize verilen ceza neyse karşı takımlara da verilmelidir. Ayrıca, bu ligde arkası sağlam olanlar şampiyonu belirlemek için çoktan çalışmalara başlamışlar. Bir tarafta resmî adı Akyazı Gençlikspor olan bir kulübümüz var, tüm resmi yerlerde adı bu ancak ASKF’ye gelince birilerinin gözüne girmek için kulübün adına Bozukkale Akyazı FK diyorlar. Bizim bu kulüplerle hiçbir problemimiz yok ancak yanlışa yanlış demek mecburiyetindeyiz. Herkesi göreve, sorumluları da istifaya davet ediyorum.

Ligin ilk yarısında Perşembe’de oynanan İstanbul Boğazıspor – Akyazı Gençlikspor karşılaşmasında ise hakem maçın sonunda 7 futbolcuya kırmızı kart göstermiş adet İstanbul Boğazıspor’un kaderiyle oynamıştı. Karşılaşmada forma alan bir futbolcuyla yaptığımız görüşmede ise futbolcunun söylediklerini sansürlemeden paylaşıyoruz.

Biz, Perşembe’nin bir mahallesinin takımıyız, kendi çapımızda bir mücadele veriyoruz. Çok zor şartlarda çalışıp maçlara hazırlanıyoruz, kimseden de destek görmedik. Maçlarımızda sürekli yanlış kararlar veriliyor. Bizi bitiren karar ise Bozukkalespor ile oynadığımız maç. Maç 1-1 devam ederken maçın son dakikasında hiç alakasız bir şekilde hakem rakibimize penaltı veriyor. Penaltıyı kalecimiz kurtarıyor ancak sanki VAR sistemi varmış gibi penaltıyı tekrarlatıyor. Bunun sonucunda da maçtan mağlup ayrılıyoruz, arkadaşlarımızın tepki göstermesinin normal olduğunu düşünüyorum. Daha sonra öğreniyoruz ki bu hafta Ordu İdmanyurduspor’un da bu şekilde hakkı yenmiş, maç 1-1 devam ederken yine aynı takım yine son dakika penaltısı ve işin daha garip tarafı ise maçtaki penaltıyı kaleci kurtarıyor ve penaltı tekrarlanıyor. Ordu’da futbolun gelişmemesinin sebebi birilerinden korkusuna birilerinin hakkını yiyen insanlardır. Yazık abi, gerçekten çok yazık. Verdiğimiz emek, döktüğümüz alın teri haram olsun böylelerine

Tüm bu süreçler yaşanırken bu haberi girmeden önce çok net araştırmalar yapıyoruz. ASKF’nin yakın zamanda seçime gideceğini öğrendik, bundan dolayı kulüplerin kendilerine cephe almaması için kararların Ankara’da verilmesinin doğru olduğunu söylüyorlar.

ASKF’DE BAŞKANLIK SEÇİMİ

Anlaşılan Ordu’da futbolu birileri bitirmeye çalışıyor. Tüm bunlarla birlikte mevcut ASKF yönetimine karşı olarak başkan adaylığı konuşulan Ali Osman Osma’nın da eğer başkan seçilirse bu süreçleri nasıl yöneteceği merak konusu. Ali Osman Osma ve Metin Kır arasında geçeceğini düşündüğümüz ASKF yarışında bayrağı kimin göğüsleyeceğini ise zaman gösterecek.

Bazı kulüpler şimdiden adaylarını belirledi ve başkanları için çalışmalar bile yürütüyor.

Kaynak: spordusporu

Ordu 2. Amatör Liginde Skandal Kararlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haber Ordusu ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!