Çanakkale Zaferi’nin 109. Yıldönümü Ordu’da Kutlandı.

Ordu Valiliği 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 109. yıl dönümü kapsamında program gerçekleştirdi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 109. yıldönümü anma programı kapsamında ilk tören, Eskipazar mevkiinde bulunan Ordu Şehitliği’nde gerçekleşti. Törende, Vali Muammer Erol, Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Celal Tezcan, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Ordu Şube Başkanı Nurettin Korkmaz, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Ordu Şube Başkanı Selami Türkmen, ve Polis Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği Başkanı Şenel Şahin tarafından çelenk sunuldu.

Törende, saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı’nın okunması ve saygı atışı ile devam edildi. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Bayram Akşahin yaptı. Akşahin, konuşmasında Çanakkale’deki Türk askerinin kahramanlığını anlatarak, Türk askerinin ruh kuvvetini gösteren bir örneği paylaştı.

Vali Muammer Erol ise, 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 109. yıldönümü anma programı kapsamında Ordu Şehitliği’nde düzenlenen programda şehitlik özel defterine görüşlerini yazdı. Erol, şehitlere minnet, şükran ve tazim hislerini dile getirdi. Şehitlerin vatan, millet, bayrak ve mukaddesatları uğruna canlarını feda ettiğini vurgulayarak, onların vatanseverliklerinin ve millete duydukları derin sadakatin ilham kaynağı olduğunu belirtti.

Konuşmaların ardından, şehitlerin ruhlarına ithafen Hz. Ömer Camii İmam Hatibi Abdulkerim Şahin tarafından Kur’an-ı Kerim okundu ve İl Müftüsü İsmail Çiçek tarafından dua edildi. Daha sonra Vali Muammer Erol, protokol mensupları ile birlikte şehitlikte bulunan şehit kabirlerine karanfil bıraktı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Çanakkale Zaferi’nin 109. Yıldönümü Ordu’da Kutlandı.

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir