featured

Başkan Sözünü Tuttu: Suya İndirim Geldi!

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in seçim vaatlerinden biri olan suya indirim uygulaması, 1 Nisan 2024 tarihi itibariyle hayata geçirildi.

Ordu Büyükşehir Belediyesi, Su İndirimleriyle Abonelere Yıllık 701 Milyon TL Destek Sağladı

Büyükşehir Belediye Meclisi’nde ele alınan konuda, Başkan Dr. Mehmet Hilmi Güler’in talimatıyla Başkan Vekili Hüseyin İnanır tarafından yapılan açıklamada, tüm abonelere yüzde 25 indirimin yanı sıra 65 yaş üstü, engelli, şehit ve gazi aylığı alanlara ilave olarak yüzde 50 indirim uygulanacağı belirtildi. Ayrıca, kırsal kesimler de dahil olmak üzere toplamda yıllık 701 milyon lira destek verileceği ifade edildi.

Hüseyin İnanır’ın açıklamasına göre, OSKİ Genel Kurulu Meclis Kararı gereği 1 Nisan 2024 tarihinden itibaren su fiyatlarına yüzde 25 indirim uygulanacak. Ayrıca, 65 yaşını doldurmuş, muhtaç, güçsüz ve kimsesiz vatandaşlara ilave yüzde 50 indirim sağlanacak. Bu indirimlerin, kanun kapsamında belirlenmiş ticari indirimlere ek olarak gerçekleştirildiği vurgulandı.

İndirimlerin yıllık destek miktarıyla ilgili olarak İnanır, Altınordu, Fatsa, Gülyalı, Perşembe ve Ünye’de yüzde 25, diğer 14 ilçe merkezinde yüzde 66, 15 ilçedeki 496 kırsal mahallede yüzde 83 indirim yapılarak toplamda 701 milyon lira destek sağlanacağını belirtti. Ayrıca şehit, gazi, engelli ve 65 yaş aylığı alan 25 bin 134 aboneye yüzde 50 indirim yapılacağı kaydedildi.

Başkan Sözünü Tuttu: Suya İndirim Geldi!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haber Ordusu ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!