Başkan Güler’den Ordu’da Bir İlk

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ordu'da DAVET Girişimcilik Merkezi'nin Katkıları Artıyor

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler liderliğinde kurulan DAVET Girişimcilik Merkezi, kente değer katmaya devam ediyor. “Deneyim, Araştırma, Verimlilik, Eğitim ve Ticaret” kavramlarını temel alarak oluşturulan bu merkez, birçok sektörden bireylere ve gruplara hizmet vererek onların iş fikirlerini somut iş modellerine dönüştürmelerine yardımcı oluyor.

Merkez, bu kez de kadın istihdamını desteklemek amacıyla kapılarını açtı. Ordu Kadın Emeği Kadın Girişimi Üretimi ve İşletme Kooperatifi ile iş birliği içinde ve Ordu Büyükşehir Belediyesinin desteğiyle Halk Eğitim Merkezi aracılığıyla gerçekleştirilen “Keçe ve El Sanatları Atölyesi Kursu” yaklaşık dört aydır sürüyor ve Ordu’da bir ilk olma özelliği taşıyor. Kursa katılan kadınlar, yeni meslekler edinirken aile ekonomilerine de katkıda bulunma fırsatı buluyorlar.

Kursiyerler ve Eğitmenlerden Belediye Başkanı Güler’e Teşekkür

Ordu Kadın Emeği Kadın Girişimi Üretimi ve İşletme Kooperatifi Başkanı Nurcan Kocamanoğlu, DAVET Merkezi’nin üretici ve alıcıları bir araya getiren bir cazibe merkezi haline geldiğini belirtti. Kocamanoğlu, “Kooperatif olarak 2 yıldır DAVET Girişimcilik Merkezinin ofislerinde faaliyet gösteriyoruz. 4 aydır da kadınlarımızla birlikte keçe kursumuz devam ediyor. Sabunlara yapılan çotanak işlemesinin dışında kadınlarımız ticari amaçlı kendilerini geliştirdikleri ürünlerle yeni bir pazar arayışındalar. Büyükşehir Belediyesi bize ofis tahsis ederek bize ev sahipliği yapmış oldu. Üretenle alıcının buluştuğu bir merkez haline gelmiş oldu. Bizlere bu anlamda destek vererek ev sahipliği yapan Büyükşehir Belediyemize ve Başkanımız Hilmi Güler’e çok teşekkür ediyoruz.” dedi.

Ordu’da bir ilki temsil eden ve ileriye dönük devamı planlanan bu kurs, hem katılımcılara evde iş imkanı sunuyor hem de şehir ekonomisine katkı sağlıyor. Kursa ilgi gösterenlerin başvuruları devam ediyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Başkan Güler’den Ordu’da Bir İlk

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haber Ordusu ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!