ABD’li Yatırım Bankası JPMorgan Altın Hakkında Ne Söyledi?

Altın fiyatları tarihi zirvelerde seyrederken, JPMorgan'ın Küresel Emtia Araştırma Başkanı, ons altının bu yıl 2500 doları aşabileceğini öngörüyor.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Altın fiyatları tarihi zirvede seyrederken JPMorgan Chase Küresel Emtia Araştırma Başkanı Natasha Kaneva, altının ons başına 2,500 dolara ulaşabileceği tahmininde bulundu. Kaneva, JPMorgan için altının emtia piyasalarında 1 numaralı tercih olduğunu belirtti. Altın fiyatlarının aşırı heyecanlanmaya eğilimli olduğunu düşünen Kaneva, bu fiyat hedefine ulaşmak için enflasyon ve istihdam rakamlarında ılımlılığın devam etmesi ve Fed’in kesintiye gitmesinin teyit edilmesi gerektiğini belirtti.

Altın için kritik bir süreçte olduğumuzu belirten Kaneva’ya göre, Fed’in 19-20 Mart’ta gerçekleştireceği para politikası toplantısı altın fiyatları açısından büyük önem taşıyor. Fed’in faizleri sabit tutması beklenirken, bankanın faiz indirme olasılığı mayıs ayında yüzde 10, haziranda ise yüzde 69 olarak fiyatlanıyor.

Geçen haftanın son işlem gününde altının ons fiyatı 2,195 dolara çıkarak zirveyi görmüştü. Ancak, bu sabah saatlerinde dünkü kapanışın yüzde 0,1 altında, 2,072 dolardan alıcı buluyor. Gram altın ise 2,240 TL civarında işlem görürken, çeyrek altın 3,732 liradan satılıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
ABD’li Yatırım Bankası JPMorgan Altın Hakkında Ne Söyledi?

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir